Opening KC Materie

 

 

Vorige week dinsdag openden wij kc Materie. Door de hele school lieten de leerkrachten proefjes zien. Soms had dat met letterlijk ‘proeven’ te maken en een andere keer met het van vorm veranderen van stoffen.

In unit 1 en 2 kwam kok Daan ineens rommelen in de gang. Hij had tijdens de vakantie het pand van de school gekocht om er een fantastisch restaurant van te maken. De kinderen waren enigszins ontdaan want dit was toch echt hun school en geen restaurant. Om Daan niet helemaal teleur te stellen hebben we afgesproken dat we Daan gaan helpen. In elke klas zal een restaurant gemaakt worden waar de kinderen in kunnen spelen en leren.

In unit 3 en 4 zullen de kinderen aan de slag gaan met verschillende stoffen, de verschillende fasen van stoffen en het mengen van verschillende stoffen.