Kernconcept Energie

Kernconcept Energie

14 mei 2018

Kernconcept Energie is op dit moment in volle gang.
In unit 1 en 2 is voor de meivakantie de sportschool afgesloten met een sportmiddag voor ouders. De kinderen hadden in unit doorbroken groepjes een spel bedacht en voorbereid. Tijdens de sportmiddag waren hun ouders uitgenodigd om het spel te komen spelen.

Op dit moment is unit 1 vooral bezig met gezonde voeding en de supermarkt. In unit 2 zijn de kinderen een eigen eiland aan het ontwerpen. Bij het ontwerpen van dat eiland moeten ze rekening houden met gezonde voeding en duurzaamheid.

Unit 3 gaat deze week op bezoek bij Multifit en krijgt daar een rondleiding. Daarnaast hebben de kinderen zelf liedteksten gemaakt op het lied “happy”. De inhoud van het lied moest overeenkomen met het kernconcept. Van elke thuisgroep wordt het beste couplet en refrein gekozen en daar maken we het unitlied van. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een lipdub van gemaakt wordt.

In unit 4 is de eerste weken ingestoken op gezonde voeding en het belang van bewegen. De kinderen krijgen de opdracht om een eigen vlog te gaan maken.

In de week van 22 mei sluiten we dit kernconcept af. Iedere unit zal dat op eigen wijze doen.